Κριτική κινηματογράφου & Θεάτρου

Πρόσφατα

  • Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
  • ΔΙΑΚΟΣ Ο ΗΡΩΟΜΑΡΤΥΣ
  • ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ
  • 25ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ
  • ΚΘΒΕ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
  • Home
  • Αρχική
  • Κινηματογράφος
  • Κριτικές ταινιών
  • Θέατρο
  • Βιβλία
  • Archives
    • Σεμινάρια
    • Βίντεο
    • Νέα
  • About
  • Επικοινωνία
  • Follow
    • Facebook
    • Twitter
    • Youtube
    • RSS Feed

ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΑΛΙΚΗ – ΘΕΑΤΡΟ

Νοέ 29, 2013 Θέατρο 0


ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΑΛΙΚΗ – ΘΕΑΤΡΟ

 

ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ

στο θέατρο

Η θεατρική πλευρά της Αλίκης Βουγιουκλάκη έχει ιδιαίτερη σημασία. Αν στον κινηματογράφο ήταν η εθνική σταρ, στο θέατρο ξεκίνησε την καριέρα της, πριν να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο και στο θέατρο τέλειωσε την καριέρα της, λίγο πριν να πεθάνει. Αν όμως ήταν η αγαπημένη ηθοποιός του κοινού, δεν ήταν η αγαπημένη των κριτικών, οι οποίοι έγραψαν ότι άρχισε να γίνεται ηθοποιός, με την έννοια της ολοκληρωμένης ηθοποιού, όταν έπαιξε στη «Μελωδία της ευτυχίας», η οποία όμως ήταν η τελευταία της παράσταση. Διαβάστε την ανάλυση για τη θεατρική πλευρά της Αλίκης Βουγιουκλάκη, τη βιογραφία της και την ανάλυση της κινηματογραφικής της πλευρά, για μια ολοκληρωμένη άποψη.

 

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη λάτρευε από μικρή την Μαίρη Πίκφορντ και την Γκρέτα Γκάρμπο. Έδωσε κρυφά εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου σε μια εποχή που το κοινωνικό κατεστημένο, με την ανάλογη νοοτροπία συνέδεε το επάγγελμα του ηθοποιού με αβέβαιο μέλλον και ένα προφίλ ανηθικότητας.

Το 1953, στο δεύτερο έτος της σχολής, παίζει το μικρό ρόλο της Λουιζόν στον « Κατά φαντασίαν ασθενή», του Μολιέρου, ενώ τον ίδιο χρόνο πήρε και το ρόλο της Ολυμπίας στις «Φουσκοθαλασσιές», του Δημήτρη Μπόγρη, μια ηθογραφική κομεντί. Το 1954 πριν τελειώσει την δραματική σχολή, την κάλεσε ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης εκείνης της εποχής Νίκος Χατζίσκος για να αντικαταστήσει την Άννα Σινοδινού, που αποχώρησε από το θίασο στο ρόλο της Ιουλιέτας. Για να παίξει το ρόλο χρειάστηκε να πάρει ειδική άδεια από τη σχολή της έχοντας μόνο τρεις μέρες για να προετοιμαστεί και να μάθει το ρόλο. Τότε για πρώτη φορά κοινό και κριτικοί χειροκρότησαν την προσπάθεια της.

Το 1954 η Αλίκη Βουγιουκλάκη κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία « Το ποντικάκι» και ακολουθεί η πρώτη συνεργασία της με το θίασο Κοτοπούλη, το θίασο της Κατερίνας και τέλος με το θίασο του Κώστα Μουσούρη, ο οποίος την έκανε πρωταγωνίστρια διακρίνοντας σε αυτήν μια λαμπερή περσόνα ηθοποιού που η φύση της έδωσε, ένα στυλ ενός χαμογελαστού παιδιού συνδυασμένο με τη χάρη της σουμπρέτας, αν μιλήσουμε με θεατρικούς όρους, καλύπτοντας ένα κενό μιας ανέμελης και χαρούμενης φιγούρας στην ταλαιπωρημένη μεταπολεμική Ελλάδα του ’60, εξαιτίας των γνωστών κοινωνικοπολιτικών συνθηκών.

vougiouklaki aliki theatro foto2

Έτσι άρχισε μια πολύ πετυχημένη συνεργασία της Αλίκης με τον Φιλοποίμενα Φίνο και την εταιρεία του, την θρυλική Φίνος Φιλμ με τις κωμωδίες του Αλέκου Σακελλάριου που διέκρινε αμέσως στο πρόσωπο της Αλίκης την πρωταγωνίστρια με τη λάμψη μιας μελλοντικής σταρ της οθόνης. Παράλληλα η Αλίκη κάνει δικό της θίασο το 1961 ανεβάζοντας την περίοδο 62-63 το έργο του Μπέρναρ Σω « Καίσαρ και Κλεοπάτρα» σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού και μουσική Μάνου Χατζηδάκι μια πολυδάπανη παραγωγή που έκανε μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ κάνει δύο έκτακτες εμφανίσεις στην παράσταση «Οδός Ονείρων» επίσης σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη την ίδια περίοδο. Οι κριτικοί της εποχής έγραψαν ότι ήταν μια αξιόλογη πρώτη στροφή της ηθοποιού να ξεφύγει από την τυποποίηση των ρόλων που ερμήνευε στις φαρσοκωμωδίες του κινηματογράφου.

Αντιθέτως το ευρύ κοινό που την είχε ταυτίσει με τις ταινίες της δεν την ανταμείβει ανάλογα. Έτσι φοράει πάλι τη σχολική ποδιά και ανεβάζει το έργο του Αλέκου Σακελλάριου « Χτυποκάρδια στο θρανίο», σε μουσική Μίμη Πλέσσα. Η Αλίκη ήταν ήδη, με τα τότε εμπορικά κριτήρια, πετυχημένη πρωταγωνίστρια στο χώρο του θεάματος εισάγοντας στοιχεία μιούζικαλ στο θέατρο και στον κινηματογράφο αφού παίζει και τραγουδάει εκφράζοντας τις κρυφές επιθυμίες μιας πιο χαρούμενης ζωής στις γενιές των Ελλήνων που σημαδεύτηκαν με τραυματικές εμπειρίες και μεγάλη οικονομική ανέχεια. Πίσω απ’ αυτήν την ανοδική πορεία της Αλίκης υπήρχε μια πειθαρχημένη προσωπικότητα, που έχτιζε με αποφασιστικότητα, και μια αίσθηση τελειομανίας, επιλέγοντας αυστηρά τους καλύτερους συνεργάτες, μια καριέρα «εθνικής σταρ» με το ανάλογο ψυχολογικό κόστος που στην ουσία επέβαλλε στην Βουγιουκλάκη να κρατάει σε όλη της την καλλιτεχνική διαδρομή την εικόνα ενός ανέμελου κοριτσιού που εκπέμπει μια αιώνια νεότητα που δεν την αγγίζει το πέρασμα του χρόνου.

Σταθμό στη θεατρική της πορεία αποτέλεσε το έργο «Ωραία μου κυρία» που ανέβηκε πρώτη φορά με τον Κώστα Μουσούρη, στο Κοτοπούλη-Ρεξ, το πιο φημισμένο θέατρο της Αθήνας λόγω του ποιοτικού του ρεπερτορίου και του ελιτίστικου κοινού που παρακολουθούσε τις παραστάσεις του. Η επιτυχία του έργου την οδήγησε να το ανεβάσει άλλες τρεις φορές με το δικό της θίασο. Ο συγκεκριμένος ρόλος εκτιμήθηκε γιατί ταίριαζε αρμονικά στο image της ηθοποιού. Παρόλα αυτά μεγάλο μέρος των κριτικών ισχυρίστηκαν ότι αφού η Αλίκη έγινε πρωταγωνίστρια ήταν καιρός να γίνει και ηθοποιός με τη ποιοτική σημασία της λέξης. Η Αλίκη εκμεταλλεύεται τις κινηματογραφικές της επιτυχίες στο χώρο της κωμωδίας που κάνουν εισπράξεις-ρεκόρ για την εποχή καθιερώνοντας το είδωλο της ως αντίβαρο στα δακρύβρεχτα κοινωνικά δράματα της υπόλοιπης κινηματογραφικής παραγωγής που απλά αποτύπωναν τα βάσανα των λαϊκών μαζών, ανεβάζοντας στο θέατρο τις περισσότερες από αυτές όπως το «Αχ αυτή η γυναίκα μου», των Τσιφόρου-Βασιλειάδη, και «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», του Αλέκου Σακελλάριου. Το 1965 γίνεται συνθιασάρχης με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, το Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

vougiouklaki aliki theatro foto3

Παράλληλα ανεβάζει ξένες κωμωδίες με τα υψηλότερα στάνταρ παραγωγής όπως «Του φτωχού τ’αρνί», του Στέφαν Τσβάιχ, και «Τόπος στα νιάτα», του Π. Φοντέρ, ως το 1971 που ο θίασος Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ αποκτά τη δική του στέγη στο θέατρο Αλίκη ανεβάζοντας την «Βασίλισσα Αμαλία», του Γεωργίου Ρούσου, η οποία παίχτηκε πολύ αργότερα ως τηλεοπτική σειρά. Το 1974, αφού χωρίζει από τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ανεβάζει τη « Μαντώ Μαυρογένους», του Γεωργίου Ρούσου, δίνοντας μια ακόμα πατριωτική διάσταση στην δημοφιλή εικόνα της. Τις επόμενες χρονιές κάνει δύο μιούζικαλ-υπερπαραγωγές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο θεατρικό χώρο το «Καμπαρέ», του Τζ. Μάστεροφ, και «Καμπίρια», στο θερινό θέατρο «Αλίκη». Κάπου εκεί βρίσκω τον εαυτό μου να παίρνει ένα αυτόγραφο από τη σταρ Αλίκη που με βοήθησε να δω μια επίφαση λαϊκής κουλτούρας πίσω από τη λάμψη της σκηνής στη συμπεριφορά της ηθοποιού που ομολογώ ότι υπηρέτησε τίμια το είδος του μιούζικαλ με φροντισμένες παραγωγές που ανέδειξαν μερικά νέα ταλέντα στο ελληνικό θέατρο. Το 1979-80 περιοδεύει με το έργο «Νυφικό κρεβάτι», Γ. Ντε Χάρτογκ, και το καλοκαίρι του ‘80 ανεβάζει το μιούζικάλ « Εύθυμη χήρα», των Φρ. Λέχαρ, Β. Λεόν και Στάιν.

Το 1981-82 παίζει σύμφωνα με γνώμες Ελλήνων και ξένων κριτικών έναν από τους καλύτερους ρόλους της πλάι στον Βλάση Μπονάτσο στην ροκ όπερα «Εβίτα», των Τ. Ράις και Αν. Λ. Γουέμπερ, αφού έχει παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα φωνητικής και χορού και απογειώνει για άλλη μια φορά την καριέρα της συνεχίζοντας ακάθεκτα να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια (1983-94) σε σημαντικές κομεντί και μιούζικαλ του διεθνούς ρεπερτορίου. Αναφέρουμε ενδεικτικά το «Βίκτωρ- Βικτωρία», Ρ. Σίντσελ, «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», του Γ. Ράσελ, «Λυσιστράτη», του Αριστοφάνη, με το οποίο κατεβαίνει για πρώτη φορά στο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου. Υποκριτικά, παρόλη την εμπειρία της, η Βουγιουκλάκη αναπαραγάγει με μικρές παραλλαγές και αποκλίσεις τη μανιέρα μιας επιτυχημένης εμπορικά συνταγής ενός κοριτσιού που καταφέρνει πάντα με τσαχπινιά και χαμόγελο αλλά και μια πονηριά της «γατούλας» που έπαιξε στον κινηματογράφο να ικανοποιεί τις επιθυμίες της κερδίζοντας τη συμπάθεια και την αποδοχή του κόσμου. Το 1989-90 παίζει την «Σίρλει Βαλεντάιν», του Γ. Ράσελ, παράσταση για έναν ρόλο που σκιαγραφεί με φεμινιστικό χαρακτήρα τις αποχρώσεις και τις συμπεριφορές μιας ευαίσθητης σύγχρονης γυναίκας την οποία η Αλίκη πλησίασε αναδεικνύοντας έντονα το θαρραλέο «αντράκι» ως συστατικό στοιχείο του χαρακτήρα της, παράλληλα με ένα βαθμό υπερβολής έξω από τα μέτρα που απαιτούσε ο ρόλος.

vougiouklaki aliki theatro foto4

Αξιοσημείωτο γεγονός που επιβεβαιώνει τις παραπάνω διαπιστώσεις είναι και ο ρόλος της Αλίκης στο «Γλυκό πουλί της νιότης», του Τ. Ουίλιαμς, που ανέβασε το 1990-91 και επίσης στην «Φιλουμένα Μαρτουράνο», του Εντουάρντο Ντε Φίλιπο, όπου μάταια αποπειράται να μπει στην ουσία των ρόλων με τη δραματική διάσταση που απαιτεί επιμένοντας να βγάζει την αγέραστη περσόνα της. Ο σκηνοθέτης Αντρέας Βουτσινάς είχε δηλώσει σχετικά πόσο αρμονικό θα ήταν να έπαιζε η Αλίκη ρόλους της πραγματικής της ηλικίας δίνοντας μια αρμονική διάσταση και μια ώριμη εξέλιξη στη θεατρική της πορεία. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου είδα για τρίτη φορά την Αλίκη στην «Αντιγόνη», του Σοφοκλή, στην Επίδαυρο, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, όπου φάνηκε η αδυναμία της ηθοποιού να αποδώσει το δυναμικό ρόλο της επαναστάτριας Αντιγόνης σε μια άνιση παράσταση με αξιόλογους συντελεστές στον ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο του αρχαίου θεάτρου που αποτελεί έτσι κι αλλιώς μέτρο σύγκρισης και κριτήριο υποκριτικής τελειότητας για κάθε ηθοποιό. Η θεατρική της διαδρομή κλείνει με το μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας» (1994-96), των Ρ. Ρότζερ και Οσ. Χαμερστάιν, όπου η Αλίκη στην τελευταία της παρουσία στο θεατρικό σανίδι δικαιώνει την επαφή της με το παιδικό κοινό λίγο πριν την αρρώστια και το τραγικό της τέλος.

ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Συμπερασματικά πιστεύω ότι η Αλίκη δημιούργησε το δικό της θρύλο ως μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του κινηματογράφου και του θεάτρου χωρίς βαθύτερες και ουσιαστικές υποκριτικές αρετές με επιστημονικά κριτήρια της παραστατικής τέχνης γιατί στηρίχτηκε πάνω απ’ όλα σε μια σκληρή και επίπονη δουλειά ως άρτια θεατρική επιχειρηματίας που ευνοήθηκε από πολλά κέντρα εξουσίας ως αποτέλεσμα της επιτυχίας της και παράλληλα εξέπεμπε ένα πηγαίο αυθορμητισμό θετικής ενέργειας και ακτινοβολίας στη σκηνή που σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές παραγωγές πρωτόγνωρες για τα θεατρικά δεδομένα της Ελλάδος οδήγησε στην επιτυχία της βάση μιας αυστηρής εισπρακτικής λογικής. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει τον παράγοντα μιας ιδιαιτέρα προσωπικής «αύρας» που είχε η Αλίκη και με ένα τρόπο κατάφερε να αγγίξει γενιές Ελλήνων που μεγάλωσαν με το χαμόγελο της. Ο Γάλλος λογοτέχνης Λ. Ροσφηκώ είχε δηλώσει ότι λίγοι άνθρωποι ξέρουν να γερνάνε φαινόμενο που χαρακτηρίζει μια από τις αυταπάτες και της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας που στηρίζεται στην καλή εμφάνιση ως ένα αξιόπιστο κριτήριο ερωτικής και επαγγελματικής επιτυχίας, αγνοώντας την πνευματικότητα αν και θεωρώ ότι στον τομέα της τέχνης ο κάθε δημιουργός που εκτίθεται βγάζει με ένα τρόπο αβίαστα το παιδί που κρύβει μέσα του.

Νίκος Θωμόπουλος

 


  • Ηθοποιοί
  • tweet
Σχετικά άρθρα
  • ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ...

    Ιαν 24, 2022 0

  • ΣΥΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΝΑΣ ΦΟΝΣΟΥ
    ΣΥΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΝΑΣ...

    Ιαν 15, 2022 0

  • ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ
    ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ

    Ιαν 15, 2022 0

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΗΤΑ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ
    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΗΤΑ...

    Δεκ 30, 2021 0

Στην ίδια κατηγορία
  • ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ
    ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ...

    Φεβ 15, 2023 0

  • ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ
    ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ...

    Φεβ 04, 2023 0

  • ΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ
    ΕΝΤΑ ΓΚΑΜΠΛΕΡ

    Φεβ 03, 2023 0

  • ΜΑΤ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ
    ΜΑΤ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

    Ιαν 24, 2023 0


0 0 ψήφοι
Αξιολόγηση άρθρου
Subscribe
Login
Notify of
guest
guest
0 Σχολιάστε
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Αναζήτηση

 

Βιντεοσκόπηση γάμου

FILMETRON cinematography
Βιντεοσκόπηση γάμου υψηλής αισθητικής. Απολαύστε μοναδικά βίντεο.

  • Δημοφιλή
  • Τελευταία
  • Tag
  • WONDER WOMAN
    WONDER WOMAN

    Ιούν 09, 2017 138

  • ISTABUL FILM FESTIVAL
    ISTABUL FILM FESTIVAL

    Μαρ 08, 2014 2

  • ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ
    ΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ

    Μαρ 22, 2014 2

  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ
    ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟ

    Μάι 28, 2014 2

  • ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
    ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

    Οκτ 12, 2014 2

  • ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ
    ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Νοέ 09, 2014 2

  • Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

    Μαρ 19, 2023 0

  • ΔΙΑΚΟΣ Ο ΗΡΩΟΜΑΡΤΥΣ
    ΔΙΑΚΟΣ Ο ΗΡΩΟΜΑΡΤΥΣ

    Μαρ 19, 2023 0

  • ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ
    ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ

    Μαρ 06, 2023 0

  • 25ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ
    25ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ

    Μαρ 04, 2023 0

  • ΚΘΒΕ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
    ΚΘΒΕ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

    Φεβ 26, 2023 0

  • 25ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
    25ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

    Φεβ 26, 2023 0

Performance Art Αναφορές Βιογραφίες Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης Δομική ανάλυση Επικαιρότητα Ηθοποιοί Θεατρικές παραστάσεις Θεατρικοί συγγραφείς Θεωρία κινηματογράφου Ιστορία κινηματογράφου Κινηματογραφικά βιβλία Κινηματογραφικά νέα Κινηματογραφικές λέσχες Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης Κινηματογραφιστές Κριτικές θεάτρου Κριτικές ταινιών Κριτικός κινηματογράφου Με τους οφθαλμούς του Τειρεσία Σεμινάρια κινηματογράφου Fabula Σεμινάρια τρίτων Σκηνοθέτες Συνεντεύξεις Συνεντεύξεις θεάτρου Συνεντεύξεις θεάτρου Φεστιβάλ Δράμας Φεστιβάλ Δράμας 2021 Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Φεστιβάλ κινηματογράφου Φεστιβάλ Λάρισας Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2021
  • Τι να σχολιάσει κάποιος γι αυτό το σκουπίδι; Θεέ μου η αμερικανιά και η έλειψη τέχνης σπάει ρεκόρ. Ο...

    4 εβδομάδες ago

  • πολυ καλή κριτική αν και γω θα ελεγα μια ταινία που ξεχειλίζει φιλοσοφία!!!...

    1 μήνα ago

  • Please, make a small nice translation to me or foreign people for I am not able to catch nothing at ...

    2 έτη ago

  • I love Sotos and Athanassios !

    2 έτη ago

  • Θα θελα μαθω...ημερομηνια προβολης κ ωρα ακριβης...

    2 έτη ago

  • Bonjour, Je ne comprends rien car tout est en grec et je ne le lis pas ni ne le parle non plus, hé...

    2 έτη ago

Sotos ζωγράφος αειπράγμων

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας μας, που συμμετέχει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

SOTOS, EVERLASTING PAINTER (TRAILER)

 

Youtube

Επικοινωνήστε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Email: info@filmandtheater.gr

Τηλ: (+30) 6974123481

Διεύθυνση: Ιωαννίνων 2, 56430, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκη

 

Μάρτιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Φεβ    

Sitemap

  • Αρχική
  • Κινηματογράφος
  • Κριτικές ταινιών
  • Θέατρο
  • Βιβλία
  • About
  • Επικοινωνία

Κατηγορίες

  • Uncategorized (1)
  • Βιβλία (23)
  • Βίντεο (19)
  • Θέατρο (271)
  • Κινηματογράφος (1,187)
  • Νέα (94)
  • Σεμινάρια (30)

Εγγραφή Newsletter

Κινηματογράφος και θέατρο.

Κριτικές ταινιών, συνεντεύξεις, άρθρα και νέα σχετικά με τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Copyright 2021 Filmandtheater / All rights reserved
wpDiscuz